♥ ATOPIA & SAIKUTTAMINEN

Mä oon aina inhonnut sitä, kun pitää soittaa töihin ja ilmoittaa olevansa kipeä. Ihan sama mikä tauti tai oire, mutta mulla on aina sellanen olo, että töissä luullaan mun vaan lintsaavan. Viimeksi mulla oli omasta mielestä vaan "vähän yskää", joka vaan jatkui ja jatkui ja sitten kun menin lääkäriin niin mulla olikin sitten poskiontelotulehdus...

Mutta tälläset yleisemmät sairaudet mitä kaikilla on silloin tällöin, on vielä suht helppoja.

Pääsin mun siskon kautta mun ensimmäiseen työpaikkaan. Kun jäin ekan kerran saikulle ihon takia, mun esimies oli epäillyt, että saikutan siksi koska mun sisko sattui olemaan silloin lomalla. Sen jälkeen olikin entistä hankalampaa hakea ihon takia saikkua ja asiakaspalvelutyössä sainkin kuulla vaikka minkälaista kommenttia ihon kunnosta, töitä oli hankala tehdä kun vaatteet hiersi ja iho kutisi jatkuvasti. 

Niillä keillä ei oo ollut ihosairauksia on varmasti hankaluuksia ymmärtää, ettei kyseessä ole vain kosmeettinen haitta, vaan töiden tekeminen voi oikeasti olla tosi tukalaa. Kenelläkään ei kuitenkaan pitäisi olla mitään epäilemisen aihetta, jos lääkäri on todennut sut sairaaksi ja kirjoittanut siitä sulle lapun töihin vietäväksi.

Myöhemmin oon kuitenkin oppinut siihen, että atopia on ihosairaus ja se oikeuttaa saikuttamiseen siinä missä muutkin sairaudet. Ei sua töissä arvosteta mitenkään enemmän, jos meet kipeenä töihin. Teet vain hallaa itsellesi, kun et ota sitä saikkua ja hoida itseäsi parempaan kuntoon.

Onko sun hankala pyytää saikkua ihon takia?


Kommentit