♥ ATOPIA LAPSELLA & BUBULA ARVONTA

Lapsen atooppisen ihon hoitaminen on varmasti hankalaa, varsinkin jos vanhemmilla ei itsellään ole ollut atopiaa. Itse törmään usein siihen, ettei vanhemmat ole saaneet lääkäristä tarpeeksi tietoa erilaisista voidevaihtoehdoista, milloin niitä pitäisi vaihtaa tai miten tehdä rasvaamisesta mukavampaa. Tässä joitakin vinkkejä:


1. MILLOIN VOIDELLAAN
Perusvoidetta on hyvä käyttää jatkuvasti. Paksumpaa voidetta kun iho on tosi kuiva ja kevyempää vaikka iho olisi terve. Voitelu hillitsee kuivumista ja se taas raapimista, jolloin ihottuma ei pääse yhtä helposti yllättällättämään.

2. MIKÄ ON HYVÄ VOIDE
Apteekin voiteet voidaan luokitella karkeasti kahteen osaan, vesipitoiset ja rasvapitoiset. Mitä kuivempi iho, sitä rasvaisempi voiteen täytyy olla. Vesipitoinen tai karbamideja sisältävä voide saattaa kirvellä iholla. Täällä lisää apteekin perusvoiteista.

3. KORTISONIN KÄYTTÖ KUN IHO ON TULEHTUNUT
Käytä kortisonia lääkärin ohjeiden mukaisesti. Älä pelkää käyttää kortisonivoiteita. Mitä aiemmin aloitat kortisonin käytön, sitä nopeammin iho rauhoittuu eikä pääse pahenemaan. Muista käyttää myös perusvoiteita kortisonivoiteiden rinnalla, mutta pidä rasvausten välillä vähintään tunti taukoa jottei kortisonin vaikutus lievene. Kortisoneista täällä ja käytön ajoituksen tärkeydestä täällä.

4. PIDÄ IHO PUHTAANA
Pese lapsen ihoa normaalisti. Lika ja hiki ärsyttää ihoa. Välillä vesipesukin voi riittää tai käytä pesuun hyvin mietoa saippuaa tai ihan perusvoidetta. Kylvyt tekee hyvää, noin 15 minuutissa vesi imeytyy ihoon kosteuttaen sitä. Kylpyveteen voi laittaa merisuolaa, joka sitoo kosteutta ja puhdistaa ihoa epäpuhtauksista. Lisää suoloista täällä. Muista rasvata iho huolellisesti kun se on vielä kostea.

5. TEE RASVAAMISESTA MUKAVAA
Rasvaaminen ei välttämättä ole se mukava juttu lapsen arjessa. Eikä ihme, kyllä itseäkin välillä kiukuttaa rasvan kanssa läträäminen. Rasvaamisesta on hyvä tehdä rutiininomainen tapa, kuten hampaiden pesusta. Muista pysyä itse iloisena ja rauhallisena. Kerro, miksi voitelu on tärkeää ja seuratkaa yhdessä ihon paranemista.

Keksikää rasvaamisesta jokin leikki. Siskoni tytöllä on atopiaa käsissä ja kun hän tulee kylään, teemme yhdessä käsihoitoja. Rasvaamisesta voi saada myös jonkin pienen palkinnon, kuten tarran vihkoon tai ksylitolipastillin.


ARVONTA

Öisin raapiminen on ongelma niin aikuisille atoopikoille kuin lapsillekin. Huonosti nukkuva lapsi pitää hereillä myös muut perheenjäsenet. Suomalainen Bubula valmistaa atooppisille lapsille yöpukuja, joissa suljetut käden- ja jalansijat estävät lasta raapimasta itseään unissaan. Käsi- ja jalkaosissa saumat sekä yöpuvun tuotelaput on ommeltu tuotteen ulkopuolelle, jolloin ne eivät pääse ärsyttämään ihoa. Näin ihokin saa levätä ja parantua yön aikana.

Bubulan on perustanut kahden atooppisen lapsen äiti, joka halusi keksiä kauniin ja toimivan ratkaisun lasten öisiin raapimisiin. Söpöt yöpuvut on valmistettu Öko-Tex-standartoiduista kankaista, jotka ovat mahdollisimman ihoystävällisiä ja turvallisia lasten herkälle iholle.

Näin osallistut:
1. Seuraa blogiani Bloggerissa tai Facebookissa (tuplaa voittomahdollisuus seuraamalla molemmissa)
2. Kommentoi blogiin tai FB-postaukseen minkä värisenä (harmaa, v.pun tai v.sin) ja missä koossa haluaisit voittaa yöpuvun (92-128cm)

Arvonta suoritetaan 29.6. ja voittajan nimi julkaistaan blogissa ja Facebookissa.

Muista seurata Bubulaa myös Facebookissa tai Instassa!


Kommentit

Hippohiiri sanoi…
Mukana. :) Harmaa koossa 110cm :)
Marja-Liisa sanoi…
Harmaa, koossa 100 cm
postin.tuomaa@gmail.com
Anni sanoi…
Harmaa koossa 92 tai 110/116
Anni sanoi…
Harmaa koossa 92 tai 110/116cm
klaara sanoi…
Lapsenlapselleni vaaleanpunainen koko 116 cm.
Unknown sanoi…
Harmaa kokoa 116 :)
Anonyymi sanoi…
Valitettavasti en ole somessa. Olisipa ihanaa,jos silti mitenkään voisi osallistua näin mahtavaan arvontaan. Vaaleanpunainen 128 cm.
Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)
Salli M sanoi…
Vaaleanpunainen olisi koossa 128 cm tytölle sopiva.Salli.moilanen35@gmail.com
Hilda Hissu sanoi…
lapsenlapselle koossa 128 vaaleanpunaisena hilsan@luukku.com
Anonyymi sanoi…
Kerrotko blogissa voittajaa:)?
marikamiau sanoi…
Mites mä oon unohtanut tänne päivittää!
Arvonnan voitti siis Facebookin puolella osallistunut Anni Sari Emilia Kivimäki.
Kiitos osallistuneille :)