♥ TÄMÄ KIRJA SUN TÄYTYY LUKEA


MARIA BORELIUS: HYVINVOINNIN VALLANKUMOUS

En oo saanut luettua tätä kirjaa edes loppuun, mutta tää on ollut niin mielenkiintoinen että haluun kertoa siitä jo nyt! Tai enhän mä tätä oo lukenut, vaan kuunnellut BookBeatista. Tää ei oo siis mikään sponssattu mainos vaan suosittelen oikeesti lataamaan tän, ite kuuntelen novelleja ennen nukkumaanmenoa ja tälläsiä tietopläjäyksiä ajomatkoilla tai kotona rentoutuessa. Hyvä stressin lievitykseen!Tässä muutama ote kirjasta ja mun mietteitä.

"Onko niin, että hiljainen tulehdus on joko perussyy tai vauhdittaja meidän kansantaudeissamme?"
Ihotautilääkäri Suvi-Päivikki Sinikummun väitöstutkimuksen mukaan aikuisilla atooppinen ihottuma lisäsi elimistön hiljaisen tulehduksen riskin yli kaksinkertaiseksi verrattuna terveisiin verrokkeihin. IL

"Haluamme mielellämme uskoa ratkaisevaan kuuriin pillerien muodossa, aineellisena. Joka parantaisi meidät samalla, kun jatkamme elämää niin kuin tavallisesti."
Jatkuvasti atoopikot etsii jotain ihmelääkettä tai -voidetta ihon parantamiseen. Moni olettaa, että kortisoni parantaa atooppisen ihon. Ei. Se parantaa kyllä oireen eli tulehduksen iholla, mutta ei syytä. Oireet palaavat yleensä aina takaisin, jos syytä ei selvitetä ja hoideta.

"Sitä paitsi selkokielellä mustikoita ei voi patentoida. Tulehduksen vastaisella ruokavaliolla on vaikea ansaita rahaa, koska siinä on kyse luonnonmukaisesta ruoasta."
On syytä muistaa, että vaikka lääkkeitä tarvitaan niin ne on myös bisnestä. Kun syytä ei hoideta, oireet jatkuu ja tarvitset lääkkeitä. 

"Eli kun julkinen terveydenhuolto ei halua ajatella lohta ja puolukkaa lääkkeenä ja lääkeyhtiöt viis veisaavat lohesta ja puolukasta, koska niitä ei voi patentoida ja myydä, esiin astuu muita visionäärisiä toimijoita ja tarttuu ohjiin."

Kirjassa mainittiin myös siitä, ettei lääkäreillä ole paljoakaan tietoa siitä, mitä ruoka sisältää ja miten ravinto imeytyy. Lääkärit on koulutettu hoitamaan, toimimaan konkreettisesti ja saamaan nopeita tuloksia. Lääkäreitä ei siis kouluteta parantamaan ruokavaliolla vaan hoitamaan lääkkeillä.

"Tutkijat ovat kyenneet osoittamaan yhteyden tulehdusasteen ja masennuksen välillä, samoin kuin tulehdusasteen ja itsemurhariskin välillä."
Atoopikoilla on todettu normaalia enemmän masennusta ja masennusta sairastavilla on todettu normaalia enemmän atopiaa. Voiko nämä kaikki siis linkyttyä toisiinsa? Hiljainen tulehdus, atopia ja masennus? Kirjassa oli tosi mielenkiintoinen osio siitä, kuinka suolisto ja aivot toimivat keskenään.

Joudun tekemään ruoka-aiheesta toisen postauksen, ettei tästä tule ihan liian pitkää postausta 😂

Kommentit